ingredient rol de nu ?
PARABENI conservant pot afecta sistemul endocrin (sterilitate la barbati si dezechilibre hormonale la femei si adolescente); sunt asociati cu cancerul de san.
DIETANOLAMINA/DEA iritatii ale pielii si ale ochilor, cancer de ficat, de piele si de tiroida. Poate da reactii in urma carora se formeaza nitrozaminele – substante cancerigene.
FTALATI/DBP sunt toxici pentru aparatul reproducator si pot interfera cu sistemul endocrin.
BUTILAT HIDROXIANISOL conservant pot produce cancer, interfereaza cu functia endocrina, provoaca reactii alergice ale pielii.
BUTILATHIDROXITOLUEN 
FORMALDEHIDA conservant cancerigena, eruptii cutanate, dureri articulare, alergii, depresie, dureri de cap, dureri in piept, infectii ale urechii, oboseala cronica, ameteala, insomnie.
PARFUM/AROMA SINTETICA alergii, astm, cancer, neurotoxic.
POLIETILENGLICOL (PEG) poate fi contaminat cu 1,4-dioxan (en: 1,4-dioxane) care este cancerigen.
PETROLAT poate fi contaminat cu impuritati ce au potential cancerigen.
ULEIURI MINERALE  provoaca acnee si imbatranesc prematur pielea prin faptul ca incarca porii si scad capacitatea pielii de a elimina toxinele. Sunt cu atat mai nocive, cu cat sunt mai putin rafinate. Pot fi contaminate cu alte substante cancerigene.
(produse secundare rezultate la rafinarea petrolului)
LAURIL SULFAT DE SODIU (SLS),  detergenti SLS poate afecta ficatul, poate provoca iritatii ale pielii, ochilor si tractului respirator. SLES poate fi contaminat cu 1,4-dioxan, care este cancerigen.
LAUREAT SULFAT DE SODIU (SLES)
TRICLOSAN antibacterian  afecteaza sistemul hormonal.
ALUMINIU Alzheimer, tulburari mentale, posibil factor de risc in cancerul de san. Compusii pe baza de aluminiu din antiperspirante formeaza o bariera temporara la nivelul canalelor sudoripare, ceea ce impiedica transpiratia sa iasa la suprafata pielii, iar acest lucru impiedica toxinele sa se elimine prin piele si le impinge inapoi in fluxul sanguin.
***DIOXID DE TITAN pulbere toxic la ingerare noi il folosim intr-o cantitate infima in unguentul UNGHIUTA deoarece ofera un luciu placut unghiilor
PEROXID DE BENZOIL antiacneic posibil promotor tumoral, poate fi mutagen, produce modificari ale ADN-ului, toxic prin inhalare, iritant pentru piele, ochi si aparatul respirator.
COLORANTI/PIGMENTI
derivati din metale grele contin saruri ale metalelor grele care depoziteaza toxine in piele provocand iritatii si sensibilitate a pielii, cancer, moarte.